TEKLİF AL
Solar Enerji
Buradasınız: Anasayfa / Solar Enerji

Solar Enerji

GAP PROJESİ HIZLANDIRILIYOR
Türkiye'nin prestij yatırımı olan Güneydoğu Anadolu Projesi de (GAP) hızlandırılacak. Çiftçilere verilecek destekler konusunda yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Desteklerin içerik ve kapsamını ise Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, pazar günü yapacağı Şanlıurfa ziyaretinde bir araya geleceği sekter paydaşlarına açıklayacak. Edinilen bilgilere göre, çiftçilere verilecek müjdede en büyük payı GAP kapsıyor. SULAMA ALANLARI GENİŞLEYECEK
Güneş enerji santralinin yüzde 40'ını devlet karşılayacak
Çiftçilerin enerji maliyetlerini düşürecek ve tarımsal üretimi artıracak önemli destekler geliyor. Bunun en önemlisi tarım arazilerine güneş enerji santrali (GES) kurulması. GES'in maliyetinin yüzde 40'ını devlet ödeyecek. Geri kalan miktar için uzun vadeli düşük faizli krediler sağlanacak. Çiftçilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için kredilerin üst sınırları yükseltilecek.
Çatıya Güneş Paneli Kararı. Devlet Desteği Arttı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK tarafından alınan GES kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Ev, apartman, site, cami gibi ticari olmayan alanlarda 10 KW sınırı 25 KW sınırına çıkardı.
Apartmanda Yaşıyorum Güneş Enerjisi Kurabilir Miyim?
Apartmanınızın çatısına güneş enerji santrali kurarak evinizin enerji ihtiyacının tamamını hatta fazlasını üretebilir. Enerji fazlasını satıp gelir elde edebilirsiniz.
Isı, Güneş Panellerini Nasıl Etkiler?
Güneş panelleri tıpkı arabanız, cihazlarınız ve cihazlarınız gibi en iyi şekilde optimum sıcaklıkta çalışırken en iyi verimde çalışır. Sıcaklık yükseldikçe, bir güneş panelinin enerji güç çıkışı düşer ve tam kapasitede çalışma kabiliyeti azalır. Bu neden oluyor?
Çiftçi Güneş Paneliyle Kendi Elektriğini Üretebilicek
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Güneş Panellerini Kurmak Suretiyle Çiftçilerimizin enerji ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yenilenebilir enerji kaynaklarından azami ölçüde yararlanmasına dönük olarak mevzuat eksikliklerimizi tamamladık. Artık bundan sonra çiftçilerimiz gerek tarlasında gerekse evinde ya da işletmesinde çatılarında güneş panellerini kurmak suretiyle elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılayabilecek.”açıklamalarında bulundu.
Türkiye'de güneş enerjisi en çok nerede?
Türkiye'nin bölgeleri değerlendirildiğinde ülkemizde yıl bazında en fazla güneş alan bölge Güneydoğu Anadolu Bölgesi'dir. Güneş enerjisi üretiminde en verimli ikinci bölge ise Akdeniz Bölgesi'dir. Türkiye'de güneş enerjisi santral sayılarının elverişli bölgelerde yoğun olarak artırılması mümkündür
Güneş Enerjisi Hibe Destek Programları 2021-2025 Programı
2021-2025 yılları arasında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine yönelik tebliğ 21 Kasım 2020 Cumartesi günü resmi gazetede yayınlandı. Tarıma dayalı işletmelerde (soğuk hava depoları; tavuk çiftlikleri, büyük baş hayvan çiftlikleri, küçük baş hayvan çiftlikleri, silolar vs.) güneş enerjisi projelerinde bu teşviklerden yararlanmak için hızlı bir şekilde başvuruda bulunmak gerekmektedir. Çünkü teşvik başvuruları 2021 yılının Aralık ve Ocak aylarında (60 günlük sürede) başvuruların alınması planlanmakta olup; bu başvurularda güneş enerji projesi için alınmış çağrı mektubu bulunması gerekmektedir.
İNVERTER NEDİR.?
İnverter Nedir? Güneş ya da rüzgâr enerjisi gibi yenilebilir enerji kaynaklarından elektrik üretilmesi için çalışan inverterlerin temel amacı güneş enerjisini kesintisiz bir şekilde iletmektir.
Rüzgar enerjisi kapasitesinde artış
Türkiye'de yılın ocak-ağustos döneminde devreye alınan rüzgar enerjisi kapasitesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 180 artışla 1181 megavat oldu.
2 Sene Tek Kuruş Ödemeden Çatıya Güneş Paneli Kurmak Mümkün!
Güneş Enerjisi Kredisi ile Bedava Elektrik Üretme Evin çatısına güneş paneli maliyeti için bankalardan güneş enerjisi kredisi hamlesi geldi. 2 sene ertelemeli 10 sene vadeli ev çatısına güneş enerjisi tesisi kurulması kredisi ile bedava elektrik!
Güneş Enerjisi Panelleri Güneş Olmadığında Çalışır Mı?
Güneş panellerinin çalışma prensibini en çok engelleyen hava koşulu, yağmurlu havalar oluyor. Ancak geliştirilen yeni güneş panelleri ile birlikte, düşen yağmur damlacıklarından da elektrik üretimi gerçekleştirilebiliyor.
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın
X
WhatsApp destek ekibimiz
tüm sorularınızı cevaplıyor.
Merhaba, Hoşgeldiniz..
Size nasıl yardımcı olabilirim?
WhatsApp Destek Hattı